Film "Onze jongens in de jungle"

Geachte oud Trissers en donateurs,

Wij vragen uw aandacht voor het volgende. Help de makers van de Tris documentaire ‘onze jongens in de jungle’ om hun film af te maken. Een unieke high-end film die eindelijk eens een positief geluid over Suriname laat horen!!

Alvast een voorproefje zien?
Link: https://vimeo.com/338842771
Password: jungle

Door de bezuinigingen in Den Haag is het huidige klimaat bij de publieke omroep verre van ideaal als het gaat om de ontwikkeling van documentaires met een onderwerp waar maar weinig over bekend is zoals ook die van de Troepenmacht in Suriname en de verhalen van toen en nu die hier bij horen. De film is daarom tot nu toe volledig gefinancierd door het bedrijf van documentaire maker Jelmar Hoekstra (bekend van o.a. het uur van de Wolf) en hulp van Stichting Triskontakten.

Om de documentaire aan het grote publiek te kunnen laten zien en een podium te geven in Nederland en Suriname (bioscoop, film festivals, TV) zal hij eerst afgemaakt worden en daarvoor moeten er nog een paar interviews gefilmd worden, zijn nog enkele weken montage nodig, er moet kleur correctie plaatsvinden, audio nabewerking gedaan worden, muziek gemaakt worden etc. Daarnaast is er voor de distributie en exploitatie ook een bedrag nodig om de film überhaupt uit te kunnen brengen bij de NL en SU filmhuizen & bioscopen.

Aan deze laatste noodzakelijke stappen zit helaas ook nog een kostenplaatje van ongeveer € 30.000,- waarvoor op dit moment geen geld meer is aan de zijde van de makers zodat het project nu stil is komen te staan.
Met jullie steun doormiddel van een financiële donatie kan de documentaire afgemaakt worden.

We vragen dan ook om jullie hulp door een bijdrage te storten op rekeningnummer: NL16 INGB 0676205453 t.n.v. Triskontakten o.v.v. donatie film “onze jongens in de jungle”. De Stichting Triskontakten zal zorg dragen voor het beheer van de donaties en het contact naar de donateurs omtrent de vorderingen en programmering van de film. Als tegenprestatie zullen we zowel in de journalistieke en persuitingen de donateurs, indien u dit wenst, met naam en toenaam benoemen, denk hierbij aan bijv. de billboards bij de vertoningen en d.m.v. uw logo groot op de aftiteling van de film.

Wij hopen op uw steun zodat dit mooie project afgemaakt kan worden en straks ook zichtbaar is voor het grote publiek waarmee deze Tristijd en dit stuk vergeten Nederlandse en Surinaamse historie de aandacht krijgt die het meer dan verdiend.

Met vriendelijke groet,
Regisseur: Jelmar Hoekstra (Playback images & Tussen Kadijken2).
Triskontakten voorzitter: Ad van Wingerden (Stichting Triskontakten).
Partner project: Arnout van de Werken (Van de Werken B.V.)

Reacties mogelijk gemaakt door CComment