top of page

Koningsfeest een groot succes!

Het koningsfeest op het TRISplein in Zwijndrecht was wederom een daverend succes en is inmiddels een begrip geworden. Het is in al die jaren nog nooit zo druk geweest en het weer was prima. Het zonnetje liet zicht regelmatig zien. Onze nieuwe burgemeester Leon Anink is ook nog even langsgekomen.


Zoals ieder jaar staan alle historische legervoertuigen van het TRIS museum langs de Burgemeester de Bruïnelaan en een CV90 infanteriegevechtsvoertuig van de landmacht op het TRISplein, oud en nieuw trots naast elkaar! Een aantal militairen van het 45e Pantserinfanterie Bataljon Regiment Infanterie Oranje Gelderland was de hele dag aanwezig, ook met handvuurwapens, om iedereen uitleg te geven over deze wapens, het voertuig en het leger.


Voor de kinderen was er ook een groot springkussen waar heel veel gebruik van gemaakt werd. Op het grote terras werd genoten van het Parbo bier, Surinaamse gerechten en de hamburgers en op de Surinaamse muziek van de band Zorenque gingen regelmatig de voetjes van de vloer. Iedereen genoot op zijn eigen manier, jong en oud.


Het is als organisatie fijn om te zien dat het Koningsfeest op het TRISplein in groten getale bezocht werd en het een ontmoetingsplek is geworden voor alle Zwijndrechtenaren en oud TRIS militairen. Het was weer een echt ouderwets Koningsfeest.
Comments


bottom of page