top of page

TRIS.BLAD

Ontvang viermaal per jaar het TRIS.BLAD klik hier

 

Iedereen, oud TRISSER, familie van oud militairen die in Suriname gediend hebben en geïnteresseerden kunnen een abonnement nemen op het TRIS.BLAD en steunen hiermee het TRIS.MUSEUM. U ontvangt dan vier keer per jaar het TRIS.BLAD.

Historie TRIS.BLAD


In 1986 is Bert Meulemans begonnen met het uitgeven van het blad “Triskontakten”, deze verscheen 4 x per jaar tot juli 2004. Nadat Bert Meulemans de laatste editie had uitgebracht zijn er tot 2006 tijd geen uitgaven meer geweest. In 2003 heeft Ad van Wingerden de stichting TRIS Kontakten in het leven geroepen. In de loop van de jaren voegden enkele vrijwilligers zich bij TRIS Kontakten. Bert Meulemans heeft toen alle administratie die hij in het bezit had overhandigd aan Stichting TRIS Kontakten.

Dit was voor de stichting het sein om m.i.v. januari 2006 het kwartaal blad “TRIS Kontakten” weer uit te brengen.  Deze eerste uitgave werd een blad dat in eerste instantie gelijk was aan het blad van Bert Meulemans. In de loop van de jaren is er het één en ander verbeterd waaronder de kwaliteit van het papier wat meer kleur. Er is totaal niet getornd aan de lay-out van het blad, dat was in principe heilig.

Maar toch ook dat moest er aan geloven, met ingang van 2022 hebben wij een hele nieuwe lay-out ontworpen en een naamsverandering doorgevoerd. Vanaf heden heet het blad “TRIS.BLAD” en wordt 4x per jaar uitgegeven door de stichting TRIS Kontakten.

 

Het blad ziet er frisser en mooier uit en wij hopen dan ook dat dit bij iedereen in goede aarde valt.

TRIS-Blad-januari-2024.jpg
bottom of page