top of page

Samenwerking TRIS en The GymForce Challenge

The GymForce Challenge; wat begon als een hobby is inmiddels uitgegroeid tot een serieus event. We willen allemaal wel eens uit onze comfortabele leventje stappen, maar niet iedereen durft die stap te nemen. Hoe kun je uit je comfortzone stappen? Door gewoon ‘ja’ te doen terwijl het stemmetje ‘nee’ zegt. Wij helpen daarbij! De Challenges die wij organiseren zijn uitdagend en grensverleggend. Denk hierbij aan het TV programma “Kamp van Koningsbrugge” of de eerste dagen van de militaire dienst.

Wat er precies op het programma staat dat vertellen wij niet, dat blijft een verrassing. De deelnemers worden onder leiding van de instructeurs, blootgesteld aan verschillende fysieke en mentale uitdagingen. Na een eerste 1,5 uur fysieke belasting op ons Base Camp in Dordrecht worden de deelnemers verplaatst naar een locatie ergens op het eiland van Dordrecht.

Dit deden wij in eerste instantie met taxibusjes, maar dat werkte niet goed. Dus gingen wij opzoek naar iets anders, natuurlijk het liefst een legervoertuig. Via een vraag in een buurtapp, “wie heeft of wie kent iemand die een legertruck heeft” ontving ik een bericht dat ik Ad van Wingerden van TRIS Kontakten maar eens moest bellen.

Direct even gebeld en we hadden afgesproken om de zondag erop even langs te komen in het TRIS Museum in Zwijndrecht. Wat een verrassing, ik wist niet dat er zo’n geweldig museum in Zwijndrecht gevestigd is. En wat een geweldige sfeer, wat een gepland was als een kort bezoek werd een verblijf van bijna 3 uur. Verschillende TRIS veteranen gesproken, met iedereen zijn eigen verhaal!

Ad maar even kort gesproken, druk, druk, druk. Afgesproken om de week erna even langs te komen. En zo geschiedde, de legertrucks bekeken, wat een fantastische collectie, en gelijk een eerste rit gepland met de DAF-YA314. De zaterdag erop stond Ad om 15:15 uur klaar en hebben wij de deelnemers ingeladen. Na een rit via het Damplein in Dordrecht Dubbeldam naar de Kop van het Land. De deelnemers uitgestapt en voor hen begon de 8 km lange mars, inclusief 20KG bepakking, met diverse uitdagingen terug naar ons Base Camp. Denk hierbij aan kruipen door een 30 meter lange tunnel, een 2 km speedmars, samenwerken en op een bunker klimmen, door een duiker met het water aan de lippen, een slotenmars en een dijkenmars met een meterslang dik scheepstouw.

Inmiddels zijn we al meerdere ritten verder en wat mij steeds opvalt is de positieve reacties van niet alleen de deelnemers op de legertrucks, maar ook de mensen die wij onderweg tegenkomen. Je ziet spontaan op de gezichten van mensen een glimlach verschijnen, een duim omhoog en als het lukt snel even een foto maken.


Al met al een geweldige samenwerking waar oud en jong elkaar ontmoeten en de Stichting TRIS tijdens iedere rit steeds meer bekent wordt.


Sportieve groet, Marcel Voogd


Comments


bottom of page